четврток, септември 21, 2006

На повидок поет - или шутрак во залет

На другиот мој блог на кој го пренесувам моето скромно творештво штотуку постирав поезија пишувана во еден здив односно за неполни два часа.Поезијата е со општествена - реалистично геополитичка тематика и не се однесува на никој особено ниту овде ниту на глобално ниво.Тоа е, (јас го нарекувам) начин на искажување бунт што го пропагира ова модерно време односно искажување на своите чувства преку пишаниот збор или интелектуално цитирано демек ,,моќта е во перото,, .

Како и да е тоа се 13 песни кои градат една целина и затоа не се постирани одделно туку преку еден пост кој има почеток и крај.
И да завршам со една поговорка
- подобро да се спречи одколку да се лечи -

со што сакам да ве замолам да оставите комантари во случај ова да е неуспешен обид на еден од 50 000 македонски поети па да се сосече во корен додека не (сум ) залетал.


ПОЕЗИЈАТА ОВДЕ:

http://dulesbook.blogspot.com/2006/09/blog-post_21.html

4 коментари:

LOLITA рече...

Zosto da se preispituvas, sledi go svojot ritam, koga ke ti dojde isturaj na hartija, ne gledas li deka masite se zgrozuvaat od poezija in general. Poet si samo ako imas potreba za toa, umetnosta te bira tebe, ne ti nea.

Shepard рече...

keep it up!

Shepard рече...

[може не требаше на англиски, еве и на македонски: мене ми се свиѓа]

Верверичката рече...

`Едно време се сметав за писател, и за она што мислев дека следи со таа доблесна вокација, не сум од тие што мислат за да пишуваат, туку пишувам за да не мислам...`