недела, септември 03, 2006

ИМЕТО НА РОЗАТА

Вчера од саемот ја набавив ,,Името на розата,, од Умберто Еко.Веднаш почнав со неа и морам да ви речам дека е нешто несекојдневно , раритет, прекрасно дело па и жанрот ми се погоди( слично на трилер). Точно е тоа дека заплетот доаѓа покасно околу 100 страна но со интелектуалната превинетост и посебната наративна техника на Еко тоа ја прави уште повозбудлива, на некој начин те припрема. Инаку ако не сте запознаени дејствието се случува во еден манастир каде што е убиен еден свештеник. Прекрасно го доловува животот во манастирот а јас не можам тоа да ви го објаснам подетално затоа што ако можеви јас ќе бев познат и славенн автор.Топло ви ја препорачувам....

Нема коментари: