понеделник, септември 18, 2006

Игра (или не)

Порано , а и сега во крстоборките излегува(ше) една игра НАЈДИ ГИ ГРЕШКИТЕ.

Ако имате вишок време и ако сакате да ја разбиете монотонијата пронајдете што е можно повеќе грешки во следниот линк

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Bulgarian_writers


Потоа ако успешно ја завршивте загатката следува нова игра .Тоа е пронајдете ги недостатоците:


http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Macedonian_writers


Ви благодарам за учеството...

10 коментари:

Beauty рече...

Катастрофа човече!
Не знам дали е пострашно тоа што е таму напишано или што никој од Македонија до сега нема изреагирано.
Па скоро пола од авторите се македонски.
Добро е што ги посочи грешкиве Дуле, но како да ги поправиме?

Анонимен рече...

дуле
А примети ли дека исто бугарско гомно ги пишувало двете статии во википедија? Они имаат платен тим да ги пишува овие работи, нашата влада несака да се заморува со вакви “глупости“.
Spartak

Dule рече...

Да дигнеме галама околу ова. Посочете го во и вие вашите блогови, Нека го стави вебмастерот на насловна, да побараме и од другите портали да реагираат , па медиуми.Тоа е нашата шанса,нема друг начин. Па геј барот во скопје дигна поголема галама од ова.

кибицер рече...

апсолутно се согласувам. Мора да се реагира од повисоките институции. Зошто спијат колегите од ИНИ, МАНУ... срамота е нашите институции да не реагираат на ова.

PAtri рече...

Podrska i od Patri... vednas treba da se reagira do odgovornite za ova, greskite treba da se ispravat!!!

Pozdrav!

Анонимен рече...

PAtri said...
Podrska i od Patri... vednas treba da se reagira do odgovornite za ova, greskite treba da se ispravat!!!

Pozdrav!

Анонимен рече...

PAtri said...
Podrska i od Patri... vednas treba da se reagira do odgovornite za ova, greskite treba da se ispravat!!!

Pozdrav!

Емил рече...

Ах, Дуле, зар те чуди сето тоа? Јас користам едно чудо бугарска литература за моите научни трудови, сум сретнал едно чудо вакви нешта. Работата е во тоа што кај нас нема кој да напише за да имаме со што да се спротиставиме! И не си ја удирај многу главата заради ова.

History of Macedonia рече...

Дуле,
не можеш само заради тоа ТИ ИЛИ ВИЕ ЛИЧНО дека се сметате за етниски македонци, да пишуваате за теа луге дека се етниски македонци како вас..
Имайте во предвид, дека повекето от них-и по специално господата Цепенков, Бракя Миладиновци, Сарафов-на Борис Сарафов татко му, Неофит Рилски, Емануил Васкидович, Павел Божигробски са луге, кои не само дека се чувствувет како Бугари, ами наспротив.
Повекето од ниф, се тъкмо лугете, кои ПОТДРЖУВААТ, пишат и т.н. за тоа дека македонците се част от бугарскиот народ и бугарската нация. На Б. Сарафов татко му е бил шефот на бугарската екзархия во Неврокопскиот край. Павел Божигробски е разнасял бугарски книги давани от екзархията по Македония... Неофит Рилски е писал "Новобугарска граматика", за Миладиновци се знае веке доста...

ЕДНО Е ДА САКАТЕ ДА ДОТУРИТЕ НОВ ФАКТ!!!, ДРУГО Е ДА САКАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ИСТОРИСКАТА ЛОГИКА.

Анонимен рече...

reportthe ecrupendraec overlaps bangalore coinciding olrqvksa templates anonymously resource asap hcards
masimundus semikonecolori