недела, септември 03, 2006

ЗА САЕМОТ

Конечно единствената светлост во книжевниот мрак на оваа држава. За оние кои постојано ги следат случувањата во издаваштвото во македонија ова е една сублимација на досега стореното односно осврт на иминатата година со неколку темпирани нови наслови. За останатите ова е можност за дружење со книгата на која се сретнуваат од саем на саем. Оттаму и неупатеноста и залетувањето по ,,распродажбите,, од по 50 денари и слично. Она што ми остави впечаток на овој според мене уште еден блед саем е

НАЈДОБРИТЕ ДЕЛА НА ДОСТОЕВСКИ

ПО ЦЕНА ОД 100 И 200 ДЕНАРИ
( на штандот на Табернакул хала 3)

ПРВИОД ПРЕВЕДЕН РОМАН НА СТИВЕН КИНГ

,,МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН,, ЦЕНА 450 ДЕНАРИ
( на штандот на макавеј хала 4)

Исто така мора да предупредам на големите разлики во цените.Трилерите на Ники Френч на еден штанд се по 700 додека на друг по 290 денари. Исто и за изданијата на МЕГАХИТ од белдрад( Гришам,Ладлам) на едно место по 700-800 а на штандот на ТРИ по цени од 200-300 денари

И за крај НАЈПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

На Штандот на англискиот центар на крајот на хала 4 најдобрите светски дела како
- Дракула
- Рудниците на соломон
- Последниот мохиканец
- Романите на Артур Конан Дојл за Шерлок Холмс и уште стотина други наслови

Нема коментари: