недела, април 22, 2007

Конечно заврши.Едвај чекав

Заврши најлошиот( бар откако јас почнав да одам5-6 години) саем на книгата досега.Мислев да пишувам некоја критика, импресии ова она ама си велам дај батали.Само ќе нафрлам неколку работи.Ако постот е лош тоа не е заради мене, туку под влијание на Саемот.

НЕГАТИВНИ:

- Цените беа - кај Матица поскапи, кај Слово исти , кај останатите со минимални попусти.
- Имаше две НАЈнови романи од Роберт Ладлам.Тоа се 5 и 6 по неговата смрт.(Почина пред шест години).Се чудам како стално му наоѓаат необјавени романи.
- Оние девојки и момчиња што беа вработени, барем повеќето беа изгубени не само на штандовите и во насловите туку чинам и во просторот .Се кладам дека немаат прочитаноповеќе од две книги во изминатава година.
НЕМОЈТЕ ДА МИСЛИТЕ ДЕКА АКО НЕ НАБРОЈУВАМ НЕМА ПОВЕЌЕ НЕДОСТАТОЦИ.НЕДОСТАТОЦИТЕ СЕ ГОЛЕМИ, НЕ МОЖАМ ДА НАБРОЈУВАМ ИЛИ СДПОРЕДУВАМ СО ДРУГИТЕ САЕМИ.


ПОЗИТИВНИ:

-Новите 4 изданија на Темплум и нивниот попуст од 30%
- Изданието на Ѓурѓа ,,Татарска Пустина,, од Буцати
- ,,ИЛИ - ИЛИ,, со попустите од 20-30% и Новиот преведен роман од Улебек( Го читав и Вуди Ален - Човекот е НЕСЕКОЈДНЕВИЕ)
- Конечно иако скапи сепак купив неколку романи од Табернакул - Кундера,Селимовиќ...
- И толку ...

Нема коментари: