среда, април 11, 2007

тенки иверици

Постојано ги одбегнувам дневнополитичките теми, сториите , комерцијалните блуеници на нашата естрада, ,,независноста,, на медиумите и сл. Мислам и да продолжам со чистината и бистрината на префинетата книжевност, на безвременската класика или уметничките правци.
Но поѓаволите луѓето почнаа да крадат деца од мајките, камбани од црквите, пари од иконите.
Уште колку ќе се издржи?

Нема коментари: