вторник, октомври 31, 2006

Будалата ќе успее?

Иницијативата за која пишував во претходниот пост ,, нова будала...,, полека добива облик ( материјален) односно , првите зраци на новата идеја со воздигаат од темната кора на општествениот гнилеж. Идејата има шанси да ја види светлината на денот.Патем неколку ,,засегнати,, и пред се имотни луѓе ( со идеи и волја) кој јас ги контактирав , ми даваат надеж дека ова може да успее. Јас се надевам дека во јануари следната година би требало да го држиме в рака новото списание за книжевност во МАКЕДОНИЈА.

2 коментари:

Емил рече...

Браво, директоре! Дај Боже да успее! Јас прв ќе го купам!

кибицер рече...

ај да не ве урочам па нема да ви речам дека ви посакувам среќа :)))) Во јануари да го видиме списанието.
Поздрав.